Heb je twijfels of er een God is? Vraag je weleens af wat jij hier op aarde doet? Weet je niet wat je belangrijk vind? Zou je graag meer willen weten over het christelijk geloof of gewoon al je kritische vragen willen stellen? Of geloof je en je wil je graag alles opfrissen. Als een van bovenstaande vragen op jou van toepassing is, dan is een Alpha cursus wat voor jou.

In samenwerking met de Vrijgemaakte kerk Ede Noord en Zuid en met de Nederlands Gereformeerde Kerk Ede wordt eens per jaar, van januari t/m maart, een Alpha-cursus georganiseerd. De Alpha-cursus wordt georganiseerd voor mensen die meer willen weten over het christelijk geloof of die hun kennis over het christelijk geloof willen opfrissen. In 10 avonden en een weekend worden verschillende thema’s van het christelijk geloof besproken.

Vanaf 18 januari 2022 kom je 10 dinsdagavonden in een groepje van ongeveer 6 mensen bij elkaar, van 18:30 - 21.30 uur.  11 en 12 maart ga je samen met de groep een weekend weg met veel gezelligheid/ontmoeting en verdieping.

In een bijeenkomst wordt er opgestart met samen eten bij 1 van de kingleiders thuis, na de maaltijd kijk je samen naar een filmpje van 20 minuten over een onderwerp, waar je dan daarna samen over doorpraat tot half 10. De groepsgesprekken worden begeleid door leden van het Alpha-team, dat bestaat uit gemeenteleden van de organiserende kerken.

Heb je vragen stel deze dan gerust aan 1 van onderstaande contactpersonen.

Contactpersonen:

  • Gereformeerde Kerk Ede-Noord: Elmer Hullegien(0628322962)
  • Gereformeerde Kerk Ede-Zuid: Hanneke Bergsma(0648946745)
  • Nederlands Gereformeerde Kerk Ede: Truus van der Meiden(0655147402)

Mocht je het echt niet zien zitten om fysiek mee te doen maar wel een Alpha cursus willen volgen dan zouden we het fijn vinden als je toch aanmeld en dit erbij aangeeft. Hopelijk kunnen we dan samen met jou of u kijken naar een goede oplossing. Wil je aanmelden dan kan dat door een mail te sturen naar: alpha@proosdijkerk.nl. Mocht je iemand kennen die je deze cursus gunt nodig deze uit en doe gerust de eerste avond vrijblijvend mee.

De ervaring van de afgelopen jaren leert dat juist de diversiteit van aan verschillende achtergronden leid tot mooie en diepgaande gesprekken. Dus mocht je twijfelen of dit de juiste plek is neem dan gerust contact op om te overleggen. 


Artikel
Gepubliceerd: 28-augustus

Intrede dominee Roel Kelder in Ede Noord

In eredienst op zondag 27 augustus heeft dominee Roel Kelder zijn...

Artikel
Gepubliceerd: 16-februari

Ds. Roel Kelder neemt het beroep van GKv Ede Noord aan

Woensdagavond 15 februari ontving de kerkenraad van Ede Noord het...

Artikel
Gepubliceerd: 18-november

De Ontmoetingskerk

De plek waar twee gemeentes God en elkaar ontmoeten. 

Artikel
Gepubliceerd: 18-februari

Update maatregelen tegen corona per 25 februari 2022

De overheid heeft de coronamaatregelen versoepeld. Dat betekent dat...