In eredienst op zondag 27 augustus heeft dominee Roel Kelder zijn intrede gedaan in de gemeente van de Nederlandse Gereformeerde Kerk Ede, Ontmoetingskerk Noord. In die dienst werd hij bevestigd in het ambt van predikant in die gemeente, nadat hij met zijn vrouw Jolande voor de zomer al afscheid had genomen van zijn gemeente in Amersfoort.


Met deze bevestiging start het werk van Roel en zijn vrouw in een nieuwe plaats en in een nieuwe gemeente. Cees Dorland sprak namens de gemeente uit erg blij te zijn dat de gemeente na een vacante periode van twee jaar weer gezegend is met een eigen predikant.

Voor de bevestiging leidde dominee Henk van Hemmen, voormalig gemeentepredikant van Ede Noord en nu predikant in Leens de dienst. Naast eigen gemeenteleden woonden ook afgevaardigden van de kerkelijke regio, zustergemeenten in Ede, leden van Amersfoort - De Lichtkring en andere genodigden de dienst bij. Bijzondere dank ging uit naar ds. Ulbe van der Meer ,die in veel erediensten van Noord voorging in de vacante periode en ds. Jan-Matthijs van Leeuwen die als consulent de kerkenraad van Ede Noord met raad en daad ondersteunde.

Zaterdag 2 september staan ook veel van de festiviteiten van het startweekend in het kader van de kennismaking van de gemeente met Roel en Jolande en vice versa.

Foto's: Lolke Bergsma


Artikel
Gepubliceerd: 16-februari

Ds. Roel Kelder neemt het beroep van GKv Ede Noord aan

Woensdagavond 15 februari ontving de kerkenraad van Ede Noord het...

Artikel
Gepubliceerd: 18-november

De Ontmoetingskerk

De plek waar twee gemeentes God en elkaar ontmoeten. 

Artikel
Gepubliceerd: 18-februari

Update maatregelen tegen corona per 25 februari 2022

De overheid heeft de coronamaatregelen versoepeld. Dat betekent dat...

Vacature
Gepubliceerd: 12-december

Vacature predikant GKv Ede Noord

Ede Noord, middelgrote, heterogene, kinderrijke gemeente zoekt een...