De gemeente van Ede Noord is opgedeeld in 10 wijken. Op die manier willen we onderlinge contacten in een kleinere groep dan de hele gemeente stimuleren en onderlinge hulp aan elkaar gerichter laten plaatsvinden.

De huidige wijkindeling is als volgt:

Wijk 1: De Hoven en de Velden, met uitzondering van de Herenhof, Hoflaan, Gravenhof en de even zijde van de Nienhof en met uitzondering van de oneven zijde van de Veldbeeklaan.
De oneven zijde van de Hofbeeklaan en de even zijde van de Hofbeeklaan tot aan de Veldbeeklaan behoort wel tot wijk 1. (Detailkaart in hoge resolutie)

Wijk 2: De Dalen en de Beken, met uitzondering van de even zijde van de Hofbeeklaan tot de Veldbeeklaan en met uitzondering van de even zijde van de Veldbeeklaan.
De even zijde van de Hofbeeklaan vanaf de Veldbeeklaan en de oneven zijde van de Veldbeeklaan behoren wel tot wijk 2. (Detailkaart in hoge resolutie)

Wijk 3: De Steinen,  het gebied binnen de Kastelenlaan, Slotlaan, Proosdijerveldweg (oneven nummers) en de Veenderweg. (Detailkaart in hoge resolutie)

Wijk 4: De Horsten A, bestaat uit de Langenhorst, Leeuwenhorst, Arendshorst, de Nettelhorst en de Herenhof, Hoflaan, Gravenhof en de even zijde van de Nienhof. (Detailkaart in hoge resolutie)

Wijk 5: De Horsten B en de Burgen, uitgezonderd de Langenhorst, Leeuwenhorst, Arendshorst en de  Nettelhorst. (Detailkaart in hoge resolutie)

Wijk 6: Kernhem en de zuidzijde van de Doesburgerdijk-west (Detailkaart in hoge resolutie)

Wijk 7a: Proosdijerveldweg Noordoost, het gebied binnen de Proosdijerveldweg, Molenstraat, de spoorlijn en de rijksweg N244, met uitzondering van de Appelenburg. (Detailkaart in hoge resolutie, moet nog aangepast na de splitsing)

Wijk 7b: Proosdijerveldweg Zuidoost, het gebied binnen de Proosdijerveldweg (even nummers), Veenderweg, Brouwersstraat, Molenstraat, aangevuld met adressen in Wageningen en andere adressen buiten het grondgebied van onze gemeente.

Wijk 8: De Berg, het gebied oostelijk van de spoorlijn plus de Appelenburg. (Detailkaart in hoge resolutie)

Wijk 9: Lunteren, Wekerom, Harskamp, Otterlo en overig buitengebied. Gebied ten noorden van de N224 dat niet onder wijk 6 valt. (Geen detailkaart beschikbaar)

In de geografische overzichten is bovenstaande visueel weergegeven. Een totaaloverzicht van de wijkindeling van Ede Noord in hoge resolutie is hier te downloaden (~10 MB)


Artikel
Gepubliceerd: 28-augustus

Intrede dominee Roel Kelder in Ede Noord

In eredienst op zondag 27 augustus heeft dominee Roel Kelder zijn...

Artikel
Gepubliceerd: 16-februari

Ds. Roel Kelder neemt het beroep van GKv Ede Noord aan

Woensdagavond 15 februari ontving de kerkenraad van Ede Noord het...

Artikel
Gepubliceerd: 18-november

De Ontmoetingskerk

De plek waar twee gemeentes God en elkaar ontmoeten. 

Artikel
Gepubliceerd: 18-februari

Update maatregelen tegen corona per 25 februari 2022

De overheid heeft de coronamaatregelen versoepeld. Dat betekent dat...